събота, 21 април 2012 г.

На гости при днешните каубои


 Едно ранчо някъде на запад в Колорадо

 


Едва ли има някой, който да не се е възхищавал на свободолюбивия начин на живот на някогашните истински каубои?! Е, сега няма да се връщаме към романтиката на Дивия Запад, нито ще преразказваме сюжета на някой стар филм, а ще ви заведем на разходка в едно ранчо, за да видим как живеят днешните каубои!

Всъщност, да живееш в ранчо е мечта не само на редица американци, но и на много други  хора по света. А след като разгледате това съвременно ранчо, може и мечтателите да се увеличат с още няколко?!


Това ранчо е не само красиво, но и много голямо като площ. Разположено е на бряг на река в западната част на щат Колорадо, САЩ. Предназначено е за отглеждане на коне и туризъм.
Интериорният дизайн вв традиционен стил на основната къща, както и екстериорното оформление са създадени от  студио MADDERLAKE DESIGNS.


 Както отвън, така и вътре в сградата са използвани предимно материали като естествено дърво и камък. 


Огромна камина, облицована с дялан камък, е разположена пред къта за отдих в дневната зона. Друга камина има и в трапезарията. Въпреки малко грубите дървени форми на различните детайли и големите обеми в помещенията, интериорното решение излъчва някаква неопределена точно рафинираност. 


Чарът на натуралното завладява всеки, който хвърли дори и само един поглед. И няма как да бъде другояче, тъй като вътрешното пространство е оформено в най-добрите традиции на каубойския стил, а романтиката на старинната атмосфера е миксирана умело със съвременни удобства.


Спалните също са решени в комбинацията камък-дърво и интериорен текстил  от естествени материали.


Откритата камина край къщата е с невероятно атрактивен дизайн – тя, както и пейките около нея, изглеждат сякаш са изсечени направо в голям  отломък от скала.


Ранчото предлага чудесни условия за отдих и забавления на посетителите – могат да се вживеят в ролята на съвременни каубои, яздейки коне из забележилно красивата околност, да ловят риба или просто да релаксират, омагьосани от вълшебството на природата.



Не можем наистина да ви заведем на разходка до там, но поне виртулно ще ви направим част от атмосферата на едно съвременно ранчо!



вторник, 10 април 2012 г.

Когато къщата ти плува в реката...

Да си откраднеш кътче от рая



Да пътуваш някъде из света на кораб звучи повече от романтично, но все пак си има известни неудобства – пътуването все някога ще свърши... Но да живееш в къща, която си има всичко – и предна веранда, на която да се отпуснеш под топлите лъчи на слънцето, зеленчукова градинка, в която да си отглеждаш сам каквото поискаш да сложиш на трапезата си, да имаш всички необходими удобства и при това да се носиш по водната шир – е, това за някои може вече и да е прекалено!


Но точно такава плаваща къща си има едно семейство, което живее в езеро в Британска Колумбия. Самата къща е изградена на абсурдно проста платформа от гигантски трупи, фиксирани със стоманен кабел.


На основният етаж има две спални, кухня, дневна и трапезария, а на горния етаж е родителската спалня. Но това е само част от историята. Близо до къщата плува и отделна платформа, на която е изградена съвсем истинска зеленчукова градина. Има също и навес за дърва, с които се осигурява отоплението на къщата.


Настоящите собственици, понастоящем щастливи пенсионери, са закупили това фантастично съоръжение преди десетилетие само за около 25 хиляди долара.
Сега, когато вече са се оттеглили в заслужена почивка, те прекарват ¾ от годината на своето плуващо райско кътче.


Е, можем само да им завиждаме, защото едва ли има нещо по-приятно от това да си пиеш кафето със изгрева, отразяващ се във водното огледало, а вечер да те приспива нежния ромон на езерните вълни.