вторник, 31 януари 2012 г.

Бъдещето е на нискоенергийните сгради!

Конкурсът за пасивна къща посрещнат с огромен ентусиазъм!

За съвсем кратко време от официалното му обявяване конкурсът за пасивна къща  в България придоби огромна международна популярност и е на път да се превърне в международен форум за професионалистите и последователите на пасивните сгради, както и в място за споделяне на новости и идеи. До момента желание за участие в конкурса са заявили архитекти и студенти от България, Европа, Северна Америка, Канада, Азия и Австралия. 


С огромно удовлетворение от хода на конкурса организаторите – “Пасивна къща България” споделиха за аудиторията ни:
 “С голяма радост може да заявим, че всички участници приеха това предизвикателство с невероятен ентусиазъм, което означава, че бъдещето принадлежи на нискоенергийните сгради! Безкрайно сме признателни за цялата медийна подкрепа, от страна на българските медии, които прегърнаха идеята за популяризиране на пасивните сгради и които отразяват конкурса в многобройните си публикации! Щастливи сме и от факта, че конкурсът се следи и от водещи чуждестранни архитектурни издания и интернет портали като ArchDaily, Green Building Advisor, SHIFT Boston и други, някои от които изявиха желание да публикуват проектите, финалисти в конкурса.”
Основната цел на конкурса е да популяризира пасивните къщи и да покаже на обществеността в България и по света техните безспорни качества и красота.
Срокът за предаване на проектите е 16 март, 2012. След тази дата се очаква още по-засилен интерес и посещаемост на сайта на конкурса, който ще се превърне в своеобразна електронна експозиция на проектите на всички участници от цял свят.
Успех на всички участници!

Списание Жилища

Няма коментари:

Публикуване на коментар