събота, 7 юли 2012 г.

Елегантност по френски

 Като пролетен поток в банята...

 


Днес все повече обикновеното се определя като по-добро! Защо ли? На фона на ежедневния стрес, причиняван не само от работно ежедневие, но и от развиващите се с невероятни темпове нови технологии, които ни предизвикват ежедневно да се запознаваме с все по-сложни опции, простичките и елегантни чисти форми се приемат като глътка спокойствие, дори само, защото са ни познати.


Сложни детайли и футуристичен дизайн може и да спират дъха ни от възхищение, но в собствения си живот търсим ред, спокойствие и функционалност. Ставаме все по-склонни да акцентираме върху обикновени решения, които са предимно полезни, а сложните детайли да бъдат единствено за украса.

Не е тайна, че животът ни става все “по-градски” във всичките му измерения и като че ли само през уикендите се сещаме за вечната красота на природата, за омайващия ромон на палаво течащите потоци в планината, за чувствената и хармонична форма на стръкчетата трева или дървесните листенца…


Точно, за да ни напомни всичко това, френския дизайнер Jean-Marie Massaud създава модели на смесители за мивки и вани, копирали елегантността на истинската природа.
Axor Massaud  е колекция смесители, имитиращи естественото падане на водата.  Хромираната им повърхност  отразява светлината, което дава невероятно ефектно зрително усещане.
Падащата вода и искрящата светлина са основните елементи, които пресъздават впечатление за планински поток в пролетна гора.


Модерната технология, съчетана с невероятен дизайн,  въвеждат  в банята частица от неподражаемата естествена красота на природата.

Списание Жилища


Няма коментари:

Публикуване на коментар