петък, 15 март 2013 г.

Модерна къща на брега на океана


Архитектура и природа в пряк диалог


Тази изключително модерна къща с елегантна архитектурна визия е проектирана от  студио Neumann Mendro Andrulaitis Architects.

 

Къщата е разположена в покрайнините на крайбрежното  градче Carpinteria на щат Калифорния, САЩ.


Строителството на сградата с обща площ около 600 кв.м е завършено през 2010 г.
Като основна опорна точка при проектирането на къщата архитектите вземат прекрасния изглед към океана.



Къщата сякаш се “разтваря” към зашеметяващия с красота си пейзаж чрез щедро остъклената си фасада. Всяко едно от помещенията има изглед към околността, но без да се нарушава личната неприкосновеност на частния живот на обитателите.


В общата конфигурация на сградата са включени основната къща и малка къща за гости с пряка връзка между двата обема.


Основната цел на архитектите при проектирането на сградата е да запазят максимално естествената природа и да не се увреди по никакъв начин кореновата система на големите вековни дъбове, намиращи се на терена.




В интериорното решение и обзавеждане са използвани материали и форми, които да са в синхрон с околния пейзаж - естествено дърво, камък и много стъкло.




Простор, светлина и максимална функционалност се виждат в големи дози в този модерен дом, а изгледът към океанското крайбрежие е най-добрата му декорация!  

1 коментар:

  1. Уникално е! Това е със сигурност мечта на повече от 2/3 от всички хора - прекрасна къща на брега на морето...ех, ще трябва да се работи яко, но ще се живее в подобна някой ден!!!

    ОтговорИзтриване