сряда, 23 май 2012 г.

Керамични плочки или тапети?


 Оригиналност + функционалност в интериора

Представете си, че се събуждате сутрин и виждате, че срещу вас цъфтят цветя и пеят птици, но не през прозореца, а на стената?!


О, няма смисъл да се чудите кой сезон е и как птиците са влезли през затворения прилежно прозорец, защото този ефект е постигнат с уникалната колекция керамични плочки на френската компания Novoceram.


Факт е, че през последните години най-новите технически иновации в производството на керамични плочки и креативността на дизайнерите позволиха на производителите да възпроизвеждат толкова съвършено достоверни визуални аспекти, имитирайки кожа, дърво, камък и... тапети.


 Това дава чудесната възможност  да се съчетават всички предимства на керамиката в комбинация с естетиката на дизайна.


Точно като при тази колекция керамични плочки, които изграждат абсолютно равномерен повърхностен слой на стените, съчетан с елегантността и изтънчеността на тапетите.
За постигане на още по-голям интериорен ефект, е напълно допустимо да се облицова само част от стената с плочки, жонглирайки артистично с формите и цветовете на техните декорации.


Създаването на серия Антология е вдъхновено от ръчно рисуваните китайски гоблени.  Композицията включва  плочки с размери 22,5 × 45 см, декорирани  с птици, цветя и други различни фигури. Мотивите се повтарят безкрайно и следват от една плочка в друга. 


Оригиналната нова текстура на плочките съвършено напомня копринената мекота на текстилните тапети, чрез което се постига перфектна индивидуалност на интериорното решение и максимална функционалност при използването и поддръжката им.


1 коментар:

  1. аз бих предпочел плочките пред тапети. но зависи за какво помещение говорим, за спалня по-скоро не.

    ОтговорИзтриване