вторник, 27 ноември 2012 г.

Две в едно или дори нещо повече...

Нестандартна етажерка за страстни любители на книгите


Bookworm е нещо повече от поредната стенна етажерка за книги - на практика представлява шкаф за книги с интегрирано място за четене. 


Нестандартната идея е хрумнала на дизайнерите от холандското студио ATELIER 010, които създават този “книжен червей”, каквото е наименованието в буквален превод на интересния елемент за обзавеждане на дома.

Шкафът се състои от 3 части, които се сглобяват на място в помещението. За постигане на баланс в изправено положение, е предвидена стойка като краче от инокс, даващо опора на конструкцията.


Извитата форма на нестандартната мебел е постигната с помощта на огънати тънки плоскости от MDF. Отвън стените са боядисани, а вътрешността е в бяло. В горната част на шкафа е монтирано осветително тяло с насочена светлина за максимално удобство при четене.


Шкафът се предлага с различно оцветяване на външните стени - с цел хармонично вписване в различни интериорни концепции.
Доста забавно е хрумването на холандските дизайнери, което би събрало със сигурност погледите на всички гости и приятели, но ние открихме един недостатък – мястото за четене е само едно! 


Дали няма да се образува опашка от желаещи да се уединят там с любимата си книга?!


1 коментар:

  1. Етажерката е страхотна и идеята за етажерка за книги-стол е прекрасна, особено за любителите на книги. Такава етажерка стол бих си сложила както в хола, така и в спалнята - това са ми двете любими места за четене. Събота сутрин си отделям поне 2 часа в пиене на кафе и четене на някое мое ново попадения в някоя книжарница :)

    ОтговорИзтриване