вторник, 10 януари 2012 г.

Къща на самотен остров

 Да избягаш от съседите!

Да, вероятно една такава къща е идеално решение да избягаш далеч от всякакъв тип съседи и да се радваш на компанията единствено на чайки, гларуси и шепот или рев на морски вълни...


Макар да изглежда доста невероятно, почти като картинка от детска приказка, къщата всъщност си е съвсем реална.


Къщата Clingstone, каквото е наименованието на този необичаен дом, е разположена на малък остров в залива Роуд Айлънд – САЩ. Била е построена преди 103 години съвместно от архитект JS Lovering Wharton и художника William Trost Richards, а днес е собственост на бостънския архитект Henry Wood.


Сградата е на 3 етажа, разполага с огромна дневна зона и “само” с 23 стаи, 10 от които спални! Интериорното решение на дома, който настоящият собственик е купил през 1961 г. за 3600$,  днес напълно съответства на оригиналния дизайн.


Съхранението и поддържането на това странно имение се осъществява с много любов и търпение от страна на собствениците и техните приятели – не би могло да бъде другояче, след като къщата има за чистене толкова стаи и около 65 прозорци за миене! Дори има и бартерни споразумения – например, една фирма съхранява лодките на семейството, с които се осъществява достъпа до острова, за сметка на безплатно ползване на къщата през някои ваканции.


За собствениците всички доброволци за поддръжка на островното имение са добре дошли, стига да не се плашат от липсата на повечко суха почва под краката си!


Сигурно е много романтично да живееш поне през лятото в такава къща, стига да разполагаш с точна карта на разположението всички тези стаи! А, има и едно ограничение – закачлив надпис на стълбището в къщата предупреждава, че качването нагоре след 3 питиета е строго забранено!
Къщата е публикувана и в сайта на Ню Йорк Таймс, където може да видите и още снимки!

Няма коментари:

Публикуване на коментар