вторник, 10 април 2012 г.

Когато къщата ти плува в реката...

Да си откраднеш кътче от рая



Да пътуваш някъде из света на кораб звучи повече от романтично, но все пак си има известни неудобства – пътуването все някога ще свърши... Но да живееш в къща, която си има всичко – и предна веранда, на която да се отпуснеш под топлите лъчи на слънцето, зеленчукова градинка, в която да си отглеждаш сам каквото поискаш да сложиш на трапезата си, да имаш всички необходими удобства и при това да се носиш по водната шир – е, това за някои може вече и да е прекалено!


Но точно такава плаваща къща си има едно семейство, което живее в езеро в Британска Колумбия. Самата къща е изградена на абсурдно проста платформа от гигантски трупи, фиксирани със стоманен кабел.


На основният етаж има две спални, кухня, дневна и трапезария, а на горния етаж е родителската спалня. Но това е само част от историята. Близо до къщата плува и отделна платформа, на която е изградена съвсем истинска зеленчукова градина. Има също и навес за дърва, с които се осигурява отоплението на къщата.


Настоящите собственици, понастоящем щастливи пенсионери, са закупили това фантастично съоръжение преди десетилетие само за около 25 хиляди долара.
Сега, когато вече са се оттеглили в заслужена почивка, те прекарват ¾ от годината на своето плуващо райско кътче.


Е, можем само да им завиждаме, защото едва ли има нещо по-приятно от това да си пиеш кафето със изгрева, отразяващ се във водното огледало, а вечер да те приспива нежния ромон на езерните вълни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар